top of page

Ar-Ge Projeleri

TOZDAN KARO SERAMİK ÜRETEN PRESLER İÇİN KÖRÜK GELİŞTİRİLMESİ


Presleme esnasında, hidrolik presin hareket eden aksamını granüllerden korumak için, körük kullanılmaktadır. Yoğun tozlu ortamda çalışan pres makinalarının, uzun ömürlü ve verimli çalışmaları için körüklerin koruyucu özelliklerini korumaları ve kaybetmemeleri gerekmektedir. Günümüzde kullanılan hidrolik pres makinalarında kullanılan körükler, çelik karkas üzerine deri kaplanarak üretilen körüklerdir. Deri malzemesi, yapısı gereği zaman içinde esnekliğini çabuk kaybetmekte ve aşınmalara maruz kalmaktadır. Bu proje kapsamında geliştirilecek olan kompozit körük, yukarıda anlatılan soruna yerli üretimle çözüm bulmayı hedeflemektedir. Geliştirilen silikon körük, herhangi bir hasar, yırtık oluşması halinde, körüğün tüm yapısı bozulacak ve kullanıcıyı uyaracak akıllı yapıdadır. 

Destekleyen Kurum: TÜBİTAK
Destek Yılı: 2020

KARO İMALATINDA KULLANILAN HİDROLİK PRESLER İÇİN YÜKSEK ÖZELLİKLİ KÖRÜK

Seramik kalıpların üretici firmalarından ithal edilmekte olan polimer bir malzemenin ilk ve tek yerli üretimi için ar-ge çalışması yapılmıştır ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Başarı Belgesi” ve “Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi” almaya hak kazanılmıştır. Ürünün Öne Çıkan Yönü, Tüm körük muadillerine göre montajının daha kolay olması,mekanik dayanımının daha yüksek olması, maliyetinin daha düşük olması.

Destekleyen Kurum: Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Destek Yılı: 2015

STERİLİZE EDİLEBİLİR UZUN ÖMÜRLÜ HIZLI ÜRETİLEBİLİR SİLİKON YÜZ SİPERLİĞİ


Covid 19 salgını ve diğer pandemi salgınlarında sağlık çalışanları, güvenlik güçleri ve karantinadaki hasta yakınları için kullanılacak olan yenilikçi bir yüz siperliği üretmek amaçlanmıştır. Mevcut yüz siperliklerine göre daha kompakt ve hızlı üretimi yapılacak bir ürün tasarlanmıştır. 
Pandeminin zor koşullarının tüm Dünya’ya yayıldığı 2020 yılında Tübitak tarafından Pandemiye özel açılan KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında desteklenmiştir. Tübitak destek tarihinin en kısa süreli projesi olan bu ürün, başarıyla ortaya çıkarılmış ve sağlık çalışanlarının kullanımına 3 aydan kısa süre içerisinde sunulmuştur.

Destekleyen Kurum: TÜBİTAK
Destek Yılı: 2020

Arge Projeleri: Araştırma
bottom of page